tiistai 26. kesäkuuta 2012

Kesämaniaa ja nauhoituksia

Kesäfiilis on todellakin iskenyt myös Nice Voicen naisiin. Sanoituksia ja sävellyksiä syntyy sellaista tahtia, että heikompia hirvittää. Mutta eikös sanonta kuulu, että silloin on taottava kun rauta on kuumaa. Tai kirjoitettava ja sävellettävä, jos siltä tuntuu :) Eräs kappale kuullaan tänään Nicen treeneissä ensimmäistä kertaa laulettuna ja veikkaanpa, että lopputulos ei ole ollenkaan paha. Tänään myös nauhoitellaan omia kappaleita tallenteiksi erästä projektia varten, siitä ehkä lisää myöhemmin. Jonkin kappaleen saattaa kuulla pian myös täällä meidän blogissa, kenties sen Nannan mainitseman kesärakkausbiisin (tai jonkun muun, alkaa olla mistä valita!), so stay tuned ;)

-Sanna-


(Lisäsin tän kuvan kun se niin sopi tekstiin... )
-Nanna-

lauantai 23. kesäkuuta 2012

Juhannuksena


Juhannuksen kunniaksi joutsenperhe näyttäytyi ensimmäisen kerran Vaakkolammessa. Hyvin ovatkin onnistuneet piilottelemaan, koska lampi ei nyt mikään kauhean iso ole.

Paitsi joutsenten katselua, juhannukseen kuului myös säveltämistä ja sovittamista. Sanna on innostunut laatimaan niin ihastuttavia tekstejä, että niitä ei vaan voi siirtää myöhemmäksi.
Tämä laulu on vielä nimetön ja sävel sanoittajan hyväksyntää vailla, mutta sanat kertovat kesästä ja rakkaudesta. Siis niin tätä aikaa vuodesta :-)

-Nanna-

tiistai 19. kesäkuuta 2012

Tykkää - ei tykkää - tykkää


Tarkoitus on painaa jossain vaiheessa Nice Voicelle käyntikortti, jossa olisi jonkinlaisia yhteystietoja.
Meillä ei ole tarkoitusta rakentaa nettisivuja, vaan pitää yhteyttä lajitovereihimme lähinnä tämän blogin sekä Facebook -sivun kautta. Eikä tässä mitään ongelmaa ole. Paitsi että kuka haluaa ilmottaa käyntikorissa FB-osoitteekseen www.facebook.com/pages/Nice-Voice/203675023072673. Ymmärsitte varmaan yskän.
Jotta tuon numerosarjan saa pois, pitää olla vähintään 25 tykkääjää ja muitakin kriteereitä pitää täyttää. Mutta kun meillä ei ollut kuin 13 peukkua, niin pyysin omia facebook-kavereita auttamaa ystävää hädässä, ja tämän hetken saldo on 28 ja Nice Voicen facebook-osoite on www.facebook.com/NiceVoice4
Kiitos kaikille auttajille!
Tuli kyllä samaan syssyyn luvattua, että tykkäykset saa poistaa, jahka tavoite on saavutettu. Saapi nähdä kuinka moni tarttuu tuohon oljenkorteen :-) Yritämme olla niin tykättäviä kuin mahdollista.

-Nanna-

torstai 14. kesäkuuta 2012

Kesäkuva

Kesäisissä tunnelmissa Osmonpuiston vehreissä maisemissa.


Vasemmalta oikealle: Reeta, Tiina, Sanna ja Nanna

- Reeta -

keskiviikko 6. kesäkuuta 2012

Sovitusprojektia

Harvinainen, omille jutuille varattu maanantai-ilta houkutteli tarttumaan jo jonkin aikaa pöydällä olleeseen sovitusprojektiin, nimittäin Finlandersien Oikeesti-kappaleeseen. Kappale oli sinänsä haasteellinen, että se ainakin omassa mielessä oli fiksoitunut Finlandersien miehen laulamaan karun tunteikkaaseen tulkintaan ja kappaleesta tehtyyn jouluversioon, joka ei kyllä kuulu omiin joululaulusuosikkeihin. Tavoitteeksi jäikin yrittää unohtaa nuo alkuperäiset versiot ja lähteä tekemään sovitusta pelkän tekstin ja melodian pohjalta, jotka muuten kumpikin ovat naisen kynästä lähtöisin. Valmis versio lähti lopulta yhdeltä yöllä, tyttö nukkui onneksi tietokoneen naputuksesta huolimatta.

Laulukavereissa sovitus herättikin sitten mielenkiintoisia kommentteja kuten "Kesti hiukan ennenkuin tajusin että kyseessä on tämä kappale" ja "Kyllä tämä sointumaailma alkoi parin kuuntelukerran jälkeen kuulostamaan ihan ok:lta"  :D  - tarkoittavatko, että projektin tavoite tuli saavutettua??? Pitänee odottaa että päästään NiceVoice:n kanssa laulamaan ja kokeilemaan tätä ihan "oikeesti". :)

-Reeta


sunnuntai 3. kesäkuuta 2012

Nice Voice esittelyssä

Ketkä onkaan Nice Voice?

Lienee paikallaan esitellä hieman tarkemmin, ketkä Nice Voicessa laulelevat. 

Nanna on porukan seniori, joka on hurahtanut paitsi laulamiseen, myös säveltämiseen ja sovittamiseen. Musiikin ohella käsityöt ja kaikenlainen näpertäminen ovat Nannan suuri intohimo. Keittiön Nanna sen sijaan kiertää niin kaukaa kuin mahdollista, ellei sieltä kuulu kutsuhuutoa "Syömään!". Perheeseen kuuluu mies, poika ja valtaisa määrä huonekalujen alla lymyileviä villakoiria. Nice Voicessa Nanna laulaa sopraanoa.

Reeta on syntyjään tamperelainen, mutta on sittemmin muuttanut peltomaisemiin etelä-Pirkanmaalle, missä kasvattaa miehensä kanssa voikukkien lisäksi pientä tytärtä. Laulaminen ja musiikki ovat Reetalle loppumaton innostuksen lähde, aina tekisi mieli laulaa vielä yksi laulu! Kirjallisuustieteilijänä Reeta rakastaa myös laulujen tekstejä, ja joskus myös omat sanat ja melodia saattavat löytää tiensä paperille. Reeta on Nice Voicen riveissä altto, ja viihtyy äänialassaan erinomaisesti.

Sanna on pohjoisesta Tampereelle kotiutunut kielen ja kommunikaation ammattilainen, joka on palannut musiikkiharrastuksen pariin uudelleen aikuisiällä. Lapsena ja nuorena pianonsoitto ja nuorisokuoro kuuluivat arkeen, joten musiikillisen tauon aikana ajatus laulamisesti kyti kuitenkin aina mielessä. Nykyisin Sanna laulaa parissa lauluryhmässä. Myös laulunteon eri puolet kiinnostaa ja tässä inspiroivassa ja taitavassa ryhmässä sitä onkin ollut helppo jo hieman koettaa. Sannan ääniala kiikkuu siinä alton ja sopraanon rajoilla. Nice Voicessa äänenä on yleensä 1-altto.

Tiina on ympäristö- ja energiatekniikan DI. Täydellisenä vastapainona insinööriydelle on kulkenut läpi elämän soittaminen ja laulaminen eri kokoonpanoissa. Uutena mielenkiinnon kohteena on myös sovittaminen lauluyhtyeille, joskin tässä puuhassa into kulkee vielä taidon edellä. Tällä hetkellä sovitusintoa hillitsee jonkin verran loppuvuodesta 2011 syntynyt pojankoltiainen. Pienokaisen lisäksi perheeseen kuuluu trumpettia soittava aviomies. Kotona musisoidaan ja tanssitaan salsaa. Tiinan perheessä musiikki ja tanssi menevätkin yleensä toisarvoisten asioiden kuten kodinhoidon edelle :) Nice Voicessa Tiina laulaa 2-sopraanoa.
 
-Sanna-


lauantai 2. kesäkuuta 2012

Tästä se alkaa!


Hei!
 Luet Nice Voicen ensimmäistä blogipäivitystä!
Nice Voice on neljän naisen a cappella -lauluyhtye, joka laulaa musiikkia laidasta laitaan. 
Meistä on ihan huippua laulaa yhdessä, mutta vielä mahtavampaa on esiintyä muillekin!

Viime keskiviikkona pääsimme esiintymään Tampereen vanhan kirkon häämusiikkitilaisuuteen, lauloimme siellä viisi vihkitilaisuuteen sopivaa laulua: Meren laulua kuuntelen, Suurin niistä on rakkaus, Hjärtats saga, Minä laulan  sun iltasi tähtihin, sekä An Irish Blessing. Vastaanotto oli hyvä, ja saimme jo esiintymispyynnönkin elokuulle Sannamarin ja Juhon häihin. Hienoa!

Tässä blogissa pääset seuraamaan musiikillista taivaltamme ja kurkistamaan hieman kulisseihinkin. Kirjoittelemme tänne säännöllisen epäsäännöllisesti asiasta ja varsinkin sen vierestä. 

Meidät löydät myös Facebookista, tervetuloa tykkäämään!

Mukavaa kesäkuun alkua kaikille!
-Nanna-