lauantai 17. elokuuta 2013

Lintuja kappelissa

Viime torstaina pääsimme taas nauttimaan hyvästä akustiikasta kun lauloimme Kalevankankaan kappelissa. Kalevankankaan hautausmaalla järjestetään kesäaikaan kiertokävelyitä, jotka päättyvät hartauteen, ja osallistuimme tuohon loppuhartauteen parilla laululla. Tällä kertaa ohjelmistossa Lintu (sarjasta Belle ja Sebastian) ja Suomalainen rukous.

Meidän laulumme lisäksi kappelissa liikkui lintuja enemmänkin; sekä papin puheessa että Paula Sirénin ihanissa huilukappaleissa!! Huilun ääni on kyllä niin mahtava, kun sitä osaa soittaa!

Kaunis tilaisuus! Pappikin liikuttui kyyneliin. Kiertokävelyitä järjestetään muuten vielä tänäkin kesänä kahteen kertaan ennen syksyn tuloa, kannattaa käydä katsomassa!

Torstaille sattui myös kaunis kävelyilma, vaikka vasta muutamaa tuntia aiemmin satoin niin että pihat lainehti. Illalla sateenkaari seurasikin sitten koko kotimatkan!


- Reeta -

tiistai 25. kesäkuuta 2013

Uusia tuulia

Kevään aikana Nice Voicen kokoonpano uudistui, kun Tiina siirtyi ryhmästä sivuun ja antoi tilaa minulle, uudelle tulokkaalle. On ihana taas olla mukana laulamassa tuttujen laulukavereiden kanssa, vaikka kokoonpanona Nice Voice on minulle uusi.

Näiden lahjakkaiden ja innostavien naisten ansiosta olen itsekin uskaltanut tarttua kynään ja rustata biisin, johon Tampereen kauniit järvimaisemat ja purjeveneet innoittivat. Tässäpä siis teillekin makupaloja kesästä, merestä, rantahiekasta, koivuista, aalloista ja tuulesta.


Tuulee (säv. san. sov. Elisa)

Kyseinen kappale on muuten siitä poikkeuksellinen, että siinä laulaa viisi "nicevoicea". Nauhoitus oli Tiinalle viimeinen ja minulle ensimmäinen.

-Elisa-

sunnuntai 23. kesäkuuta 2013

Kesätunnelmia

Juhannus alkaa olla ohi, ja loman kynnyksellä on taas aikaa istuskella ihmettelemässä kesäöitä. Valoisuudessa on ainoastaan se huono puoli, että kello käy pikkutunteja ihan huomaamatta. Ja kun päivä alkaa iloisella "Äiti, minä heräsin" ilmoituksella, ei unen venytys aamulla oikein onnistu.
Mutta nukutaan sitten talvella!

Juhannuksesta puheenollen; huomasin blogista, että tämä kappale oli syntymässä tasan vuosi sitten; on siis enemmän kuin aika saada se esille myös tänne. Yksi henkilökohtaisia suosikkejani :) 



Rantakaupungissa: san. Sanna, säv. ja sov. Nanna

Sekä tietysti Sannan liidaama Viimeinen kevät


san. Sanna, säv. Nanna, sov. Reeta

Kesä- ja -lomatunnelmissa

- Reeta -

tiistai 16. huhtikuuta 2013

Kaunista ja haikeaa ja ihan pikkuisen vaikeaa...

Kaunista on siksi, että tänään taas nauhoitettiin. Eikä ihan mitä tahansa, vaan Elisan upea meriaiheinen kappale, josta toivon mukaan kuullaan täällä ja muuallakin vielä paljon lisää.

Haikeaa on siksi, että minä joudun jättämään näiden ihanien lahjakkaiden naisten joukon. Kaikkea ei kerkeä, vaikka kuinka haluaisi. Ei ollut helppo päätös, mutta helppoa on jatkaa fanina ja seurata tämän lahjakkaan porukan jännittäviä vaiheita ;)

Niin ja se ihana Elisa, ehkä kuulette hänestäkin hieman lisää. Tämä nainen jatkaa tällä erää musisointia muissa kuvioissa. Eikä vähiten laulellen lastenlauluja ja kasvattaen uutta musisoivaa sukupolvea. 

Alla vielä fiilistelykuva tämän päiväisitä nauhoituksista TTY:n kappelista. Mukana jotain uutta ja jotain vanhaa :) Nicet, halauksin



--
Tiny <3

lauantai 13. huhtikuuta 2013

Kevät keikkuen tulevi...


... vaikka tämä kevät on kyllä tainnut kontata koko matkan, sen verran kauan sitä on joutunut odottelemaan.
Nyt on kuitenkin toiveissa, että tihkusade antaa kyytiä hupeneville lumipenkoille ja päästään vihdoin näkemään jotain vihreää...

Kevät on muutoksen aikaa monessakin mielessä. Niin myös Nicessä. Suruksemme Tiina jättää jäähyväiset ryhmällemme, tosin toivottavasti vain laulun merkeissä. Aina vaan aika ei riitä kaikkeen, ja valintoja on tehtävä.
Nice Voicen tarina ei kuitenkaan lopu. 

Tässä kevään kunniaksi 
Sormikkaat!
Säv.+ san. Reeta Eloranta, sov. Johanna Polso
(nauhoitettu 19.1.2013)




Tässä muutama tunnelmakuva parin vuoden takaa Kemijoesta jäiden lähdön aikaan.




-Nanna-

maanantai 25. maaliskuuta 2013

Haituvaa, hattaraa...


 Äänityskeikallamme pari viikkoa sitten innostuimme laulamaan nauhalle hieman ex tempore myös tämän Pilvilaulun.


Pilvilaulu; san. Reeta, säv.+sov. Nanna


 Näillä sävelillä mukavaa pääsiäisen odotusta ja poutapilviä! :)

- Reeta -


Kappaleen sanat syntyivät viime heinäkuussa kun vietin viimeisiä viikkoja kotosalla tyttäreni kanssa ennen syksyn ja talven kiireitä. Leppoisaan tunnelmaan pääsi myös eilen aurinkoisena Palmusunnuntaina. :)



sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Very Nice Day


Tänään meillä oli hieno musiikintäyteinen päivä!
Aamulla lauloimme ruotsinkielisessä jumalanpalveluksessa Pyynikin pappilassa. Mukavan intiimi tunnelma, kaunis sali jossa oli helppo laulaa. Ja päälle päätteeksi kirkkokahvit!

Pyynikin pappila

*****


"Ojenna kätesi, rakastan tätä, on helppoa olla näin... ♪♫♪"

Seuraavaksi jatkoimme naapuritaloon, konservatoriolle, jossa saimme Maijan opastuksella laulaa oikeassa studiossa muutamia omia biisejämme. Ihan huippua, tällaisia keikkoja lisää! 
Ihan erilainen fiilis laulaa, kun kuulee sekä oman että kaverin äänen suoraan korviin. Pienen alkujärkytyksen jälkeen kuulokuvaan tottui, ja kunhan Maija tekee mikserillään taikoja, lopputulos kuulostaa vieläkin paremmalta. (Näin uskomme vakaasti.)


Solisti-Sanna


Miksaaja-Maija 

Tällä apparaatilla taltioidaan ja miksataan musiikkia ja tehdään kaikenlaisia äänellisiä taikatemppuja, ei suinkaan lennetä Boeingia...


Raskas työ vaatii raskaat eväät :-)

Vielä pikainen pyrähdys Amurin Helmen herkkupöydän ääreen ja siinä se oli, Very Nice Day. 

*****
-Nanna-

keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

Kevättä kohti

Ulkona on vielä lunta ja tänäänkin sitä tuli urakalla lisää, mutta ajatukset alkavat jo siirtyä kesään. Meille varmistui keikka ihanassa Finlaysonin Palatsissa elokuulle, ja yhtäkkiä suunnittelun aikajänne onkin sinne asti. Ja mitä kaikkea siihen väliin mahtuukaan... Ensimmäisenä suunnittelulistalla siis illanistujaiset kalenterien kanssa!

Tuleva sunnuntai onkin sitten täynnä laulua, kun käymme ensin tunnelmoimassa jumalanpalveluksessa Pyynikin pappilassa ja sen jälkeen kääritään hihat ja tehdään ensimmäinen studioäänitys, josta Sannakin jo viime päivityksessä manitsi. Nauhoitamme Sannan sanoittaman ja Nannan säveltämän ihanan ja haikean Rantakaupungissa, joka on niin kaunis että itsellä kerta toisensa jälkeen kostuu silmät sitä laulaessa. Toivottavasti oman tunteen saa välitettyä nauhalle asti!

Näin noviisina studioäänitystilanne kaikkine uusine juttuineen kyllä vähän jännittää jo etukäteen. Mutta ei sitä tiedä; jos ilmeneekin, että olemmekin synnynnäisiä studiolaulajia, saattaa nauhalle päästä muutakin! :)

- Reeta -

Kyllä se kevät sieltä tulee!

lauantai 9. helmikuuta 2013

Ruotsinkielisiä virsiä, kvinoasalaattia ja kikatusta


Koska harrastuksen kuin harrastuksen parhaita puolia ovat erilaiset illanvietot, otti Nice Voicekin viikko sitten viimein asiakseen istua iltaa herkkujen ja kuohuvien kera, tietysti myös pientä musisointia unohtamatta. Pääsemme piakkoin taas kirkkoon laulamaan ja tällä kertaa ohjelmisto on ruotsinkielistä. Nanna teki sovituksen virteen Kun on turva jumalassa/Tryggare kan ingen vara, monille lie tuttu lapsuusvuosilta. Lisäksi laulamme ihanan Heino Kasken Illalla -laulun ja sivuiltakin löytyvän Irish Blessingin. Kirkossa laulaminen on aina ihanaa, varsinkin upean akustiikan takia.
 
Lauluharjoitukset jäivät lyhyeksi yhden Nicen eli Tiinan korvatulehduksen vuoksi; raukkaparka ei kuullut omaa ääntänsä, joten jätettiin vielä pieni ripe ääntä illallekin. Sitäkin kivempaa oli kuitenkin herkutella ja höpötellä pitkälle iltaan!
 
Pikapuolin Nicet pääsevät myös testaamaan studionauhoitusta ja mikkeihin laulamista. Siinä hommassa onkin paljon opittavaa, nimimerkillä kerran oon itse mikkiin laulellut keikan. Mutta mehän halutaan oppia! Tiedä vaikka jotain kilpailujakin olisi pian taas tiedossa, ainakin sävellyspuolella... :)

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiG9zRJeqsx0b4KxUsiuYMEuiin7uGYT255um4C2ySKAC8PFcepXRMZNAlHe47qmBHwkJGYErpibP0IvkTb8rzh7nXwKOvQ46r0WtZtdLZEg5R721YH8Q8wq7Iv3UhmkIzqRNBKZn8p8qpN/s1600/kvinoasalaatti.jpg
Kvinoasalaatti ei ehtinyt tarttua kameraan, joten tässä lainattu kuva terveellisestä herkusta
(http://sauvajyvanen.blogspot.fi/2012/03/kvinoa-salaatti.html)

Hyvää laskiaissunnuntaita!

-Sanna-

sunnuntai 20. tammikuuta 2013

More Nice Voice


Pääsimme lauantaina Reetan työpaikan juhlasaliin nauhoittelemaan laulujamme, ja testaamaan, miten akustiikka vaikuttaa lopputulokseen. Omasta mielestämme ero olkkariäänitteisiin on huima, vaikka tähän saa toki laskea mukaan vähän rakkaan lapsen lisää.
En nyt malta olla linkkaamatta tähän muutamaa ääninäytettä, vaikka ne tuolla ohjelmistopuolellakin näkyvät.

Keskikesän tanssi on omaa tuotantoa: san. Reeta, säv.&sov. Nanna



Suurin niistä on rakkaus sopii hyvin vaikka vihkitilaisuuksissa laulettavaksi.
San. Aini Tahvanainen, säv. Vesa Erkkilä



Ja tämän tuntevat kaikki. Iki-ihana George de Godzinskyn sävellys Eine Laineen tekstiin.




Ja lopuksi vielä Tampereen Tuomiokirkon kanttorinakin vaikuttaneen Frans Linnavuoren sävellys V.A.Koskenniemen tekstiin, sov. allekirjoittaneen.
Kanttorista riippuen tätä voi esittää kirkossa tai jos kanttori pitää laulua liian maallisena kirkkoon, niin sitten hääjuhlassa.


Fiilisteli 
-Nanna-

keskiviikko 16. tammikuuta 2013

Bändinimet



Originaali Haulitorni, Tampere Pispala


Tampereella on monia tunnettuja maamerkkejä, kuten nyt vaikka Näsinneula, Pyynikin näkötorni, Tampere-talo sekä kuvassa näkyvä Pispalan haulitorni.
Keksin kävellä tammikuisessa vesisateessa Epilästä Tampereen keskustaan, ja Rajaportin saunan kohdalle (tärkeä maamerkki muuten sekin) oli joku rakentanut minikokoisen näköistornin. Hauska idea ja toimiva toteutus. Tämän jälkeen jalka nousi taas hetken verran kevyemmin.


Mini-haulitorni, Pispala


Joululomalla piipahdin myös Rovaniemellä, ja siellä silmiin osui paikallinen monumentti, johon voittoisan euroviisuedustajamme Lordi -yhtyeen kämmenenjäljet on ikuistettu.


Lordi-aukio Rovaniemi

Yllä olevaa logiikkaa noudattaen tässä pitäisi nyt olla kuva Nice Voicesta otsikolla "mini-möröt". Mutta eihän näin ihastuttavista leideistä sellaista kuvaa saa. Sen sijaan eilisiltainen chattituokio sai luovuuden taas tulvahtamaan hieman yli, ja sen seurauksena keksimme itsellemme ja toisillemme bändinimet, jotka täten julkisesti paljastetaan:

Meet The New Nice Voice:

Greta Livingbeach
**
Sandy Goneaway
**
Tiny Sawrock
**
Zouanna Wrist
**

Jotta tässä päivityksessä olisi edes ripaus järkeä, niin mainittakoon vielä, että Nice Voice löytyy nyt myös Pirkanmaan Taidelaarista yhdessä muiden alueen taitajien kanssa. Käyhän kurkkaamassa.

-Nanna-